Anna Fernhout – HartZing Concert Live in De Duif Amsterdam :: 11 mei 2024

2024 Anna Fernhout Hartzing Concert Live in De Duif Amsterdam 11 mei 2024 HeartFire
  • Date 11 mei 2024
  • Location De Duif Amsterdam

Anna Fernhout – HartZing Concert Live in De Duif Amsterdam :: 11 mei 2024

Met blijdschap presenteren we opnieuw een zangevent met Anna Fernhout. Als stembevrijder is het haar missie om plekken te creëren waar mensen samen komen om te zingen. Elke maand geeft zij de zangcirkel HartZing in Amsterdam vanuit het Centrum voor Stembevrijding. Op 11 mei organiseren we een HartZing Special! Deze zangcirkel bestaat dan 2 jaar en dat gaan we deze avond vieren met o.a. de nieuwe muziek die Anna heeft uitgebracht.

Anna neemt je deze avond mee in luisterervaringen en er zal veelvuldig samen worden gezongen. Haar missie en passie als stembevrijder gaat uit naar het creëren van plekken waar we samen kunnen komen en waar we alles welkom heten in onszelf. Om vervolgens stem te geven aan datgene wat er in ons leeft. Zodat het meer ruimte krijgt, we onszelf beter kunnen voelen en onze verbinding met de ander en met het leven daardoor kunnen verdiepen. Of je nu ‘kunt’ zingen of niet, zingen is voor iedereen. Niemand heeft jouw stem, dus als jij hem niet ten volle gebruikt dan gebruikt niemand hem. Zonde toch? Daarbij komt dat zingen gewoon heerlijk is en allerlei pretstofjes aanmaakt. Waardoor het ook nog goed is voor onze gezondheid. Je bent van harte uitgenodigd!

Support Opening door Sofie Porro & Berrie Kolmans.

Ticketverkoop is gestart, hier (of hieronder).


2024 Anna Fernhout Hartzing Concert Live in De Duif Amsterdam 11 mei 2024 HeartFire

HartZing Concert in de avond

Hoewel Anna al jaren liedjes in het Nederlands lanceert, schrijft ze ook in het Engels. Soms zijn dit kortere, mantra-achtige nummers, en soms zijn het meer luisterliedjes. Tijdens dit concert zal ze haar Nederlands- én Engelstalige liedjes zingen. Dit doet ze samen met Isabel Watson (viool) en Terence Samson (percussie), met wie ze al jaren samen speelt. Dit keer speelt ook Bence Huszar mee op cello en Gil Lopez op bas & gitaar. Gil heeft tevens haar 2e EP ‘Haast je niet, vier het leven’ en haar nieuwste EP ‘Al lang genoeg’ geproduceerd.

Het is de missie van Anna om muzikale plekken te creëren waar we als mensen samen kunnen komen in onze eigenheid, met onze eigen stemmen en waar we op kunnen gaan in één geheel waar niks buiten valt. Waar we kunnen voelen dat we zelf op weg zijn, maar niet alleen. Want in dat besef, en in dat samenzijn, kan heling plaatsvinden. Het HartZing concert start om 19.30 uur.

Stembevrijding in de middag

Naast haar concert in de avond zal Anna op deze dag een middag stembevrijding geven, ook in De Duif. Tijdens deze middag neemt ze je mee in het dieper contact maken met je lichaam en vervolgens de verbinding te maken met je stem. Daarbinnen valt van alles te ontdekken en te ervaren. Houd je je in? Forceer je jezelf? Durf jij je ruimte in te nemen? Voel je je snel te veel?

De uitnodiging is om ruimte te geven aan datgene wat er op dat moment in je leeft. Daarin kunnen zingen heeft een bevrijdende werking. Je hebt geen zangervaring nodig. De middag stembevrijding start om 14.30 uur.

2024 Anna Fernhout Hartzing Concert Live in De Duif Amsterdam 11 mei 2024 HeartFire

Tickets

Ticketverkoop is gestart, hier. Tickets zijn beschikbaar bij onze ticketing partner Eventbrite, hier (of hieronder). Volg ons op Eventbrite zodat je bericht krijgt wanneer we nieuwe evenementen publiceren. Kijk op onze event pagina voor andere concerten die we organiseren.

2024 Anna Fernhout Hartzing Concert Live in De Duif Amsterdam 11 mei 2024 HeartFire

Anna Fernhout

Anna Fernhout is een Nederlandse zangeres, liedjesschrijver en stembevrijder. Haar concerten zijn intiem, verbindend en gevuld met samen zingen. Met haar openheid, lichtheid, directheid en diepte, én met haar band, neemt Anna je mee in haar muziek.

De titel van haar eerste EP drukt goed uit waar haar muziek in essentie toe uitnodigt, met de titel die ze herhalend zingt met mensen ‘Alles in mij doet er toe’. Als een mantra nodigt ze mensen uit om deze woorden te zingen en daarbij alles in hun ervaring te includeren en welkom te heten. Ze houdt ervan om directe teksten te zingen die je uitnodigen te voelen wat de woorden in je doen en open te staan voor welke ervaring er dan ook maar opkomt in je. Zo heet de titel van haar nieuwe EP ‘Al lang genoeg’. Een tekst die ze ook graag zingt met het publiek.

Muziek

Support Opening door Sofie Porro & Berrie Kolmans

Sofie Porro is stembevrijder, zangeres en actrice. Ze volgde een jarenlange studie aan de dansacademie, conservatorium en Toneelacademie. Maar haar werkelijke missie als artiest en inspirator begon te ontplooien, tijdens haar opleiding tot Stembevrijder aan het Centrum voor stembevrijding bij Jan Kortie & Anna Fernhout.  

Ze treedt op met haar haar poëtische, troostrijke liedjes en workshops stembevrijding. Ze speelt van huiskamers tot theaterzalen, en vindt het geweldig om anderen te inspireren hun eigen creatieve expressie te ontdekken.

Haar kunst gaat over écht mens zijn, met al onze talenten en tekortkomingen. In overgave naar de constante veranderingen van het leven. Want het leven is een grote ontdekkingsreis van liefhebben, hechten en onthechten, creëren en loslaten. Dat gaat gepaard met vallen, falen en verlies. Hoe leren we deze obstakels te dragen?

Daar gebruikt Sofie haar stem voor. In haar muziek zet ze onze levenskracht in het licht. Ze moedigt aan, inspireert, omarmt en verwelkomt alles in jou. Ze laat je herinneren wat je diep van binnen al weet. En ze laat je kei hard meezingen, zodat je dit zelf tot in je vezels gaat voelen.

Als kers op de taart zal zangeres Sofie Porro, samen met muzikant Berrie Kolmans, de energie van deze avond neerzetten en de stemmen alvast opwarmen! Dat doen ze met een improvisatie, waarbij je de muzikale mogelijkheden van stembevrijding gaat ervaren. Als duo werken Sofie en Berrie samen aan een reeks improvisatie concerten in Nederland en Spanje die de ziel van een (religieus) gebouw laat horen. Hun muziek stemt zich af op de ruimte waar ze zingen. De akoestiek gaat met hen aan de haal en eeuwenoude energie wordt wakker in nieuw geluid. Deze unieke compositie, in het moment, zullen zij ook 11 mei in de bijzondere kerk de Duif tot leven zingen.


Anna’s Band

Bij het HartZing concert op 11 mei 2024 wordt Anna Fernhout begeleid door deze prachtige muzikanten.

Anna Fernhout 11 mei Live @De Duif Amsterdam Terence Samson HeartFire.nl

Terence Samson

is een percussie sound multi-instrumentalist. Als percussionist creëert hij samen met al zijn verschillende instrumenten, muziekstijlen en stem een muzikale verbinding. Op zoek naar gezamenlijke groove, zang, stilte, magie, melodie en kleur. Een creatieve reis en muzikale ontmoeting met elkaar en altijd met veel verschillende instrumenten zoals de Udu “play the clay” (West-Afrika), Kanjira/ morsing (Zuid-India), Pandeiro (Brazilië) en Framedrums (all over the world), Cajon (Peru) en Panart Hang (Europa) en natuurlijk shakers, sounds en vocals!

Isabel Watson

speelt sinds haar achtste viool. Na jarenlang klassieke muziek heb ik een tijd Ierse volksmuziek gespeeld en geïmproviseerd. Nu speel ik het liefst in een setting waar ik kan improviseren en waar mensen kunnen zingen. Een setting waar muziek niet het doel is maar het middel voor verbinding en harten open zetten. Waar ik me kan openen voor de muziek die door mij heen wil. Spelen met Anna is een feest. Haar muziek gaat rechtstreeks naar mijn hart en mijn muziek stroomt moeiteloos door mijn viool.

Anna Fernhout 11 mei Live @De Duif Amsterdam Isabel Watson HeartFire.nl
Anna Fernhout 11 mei Live @De Duif Amsterdam Bence Huszar HeartFire.nl

Bence Huszar

is een cellist van Hongaarse afkomst, telg uit een gerenommeerde muzikantenfamilie. Hij begon op zesjarige leeftijd cello te studeren en wijdde zich sindsdien aan het instrument. Door de jaren heen heeft hij bij acht verschillende meesters gestudeerd, waaronder György Déri, Monique Bartels en Ernst Reijseger. Tegen het einde van zijn institutionele studies voelde Bence de behoefte om verder in zijn persoonlijke muzikale expressie te duiken. Hij volgde lessen bij Ernst Reijseger, die hem hielp zijn eigen muzikale taal en speelstijl te ontwikkelen. Ernst leerde hem ook experimentele cellotechnieken en de kunst van op puls gebaseerde ritmische improvisatie. Tijdens zijn professionele carrière heeft hij in heel Europa, het Midden-Oosten en Azië gespeeld.

Gil Lopez

is een zeer ervaren producer/engineer, componist/arrangeur en gitarist. Hij is gekoppeld aan Belle and the Beats, Naked Ears, Mama DC en anderen. Gil heeft de eerste EP van Anna Fernhout opgenomen ‘Haast je niet, vier het leven’ uit 2021, evenals haar nieuwste EP ‘Allang genoeg’ uit 2024. Gil heeft zijn eigen studio, Subwave Productions, in Haarlem. Hij werkt als componist/arrangeur in opdracht en maakt maakt(e) bovendien muziek, soundtracks, tunes en voice-over-recordings voor diverse radio- en tv-commercials.

Anna Fernhout 11 mei Live @De Duif Amsterdam Gil Lopez HeartFire.nl

High Chai Tea House

High Chai Teahouse is een mobiel theehuis dat je tegenkomt bij al onze HeartFire-concerten. Kom thuis van uw reis naar het concert en ontmoet oude en nieuwe bekenden in een dromerige Victoriaanse ambiance. Aan de bar bestel je de lekkerste ‘çhai & pie’ van de Chai Angels.

De met de hand gebrouwen Chai-thee is inmiddels beroemd geworden bij bezoekers en artiesten en je kunt hem alleen hier krijgen. Ook vind je er yogi thee, verse munt, gember en citroenthee. Om nog maar te zwijgen van al het lekkers…. Zowel rauwe vegan als zelfgebakken taarten, brownies en verfrissende authentieke drankjes.

Deze bohemien sfeerbar is ontworpen door Ilona Dorgelo. De High Chai begon ooit toen Ilona taart en chai maakte voor vriendinnen met liefdesverdriet. Met de theaterschool en driesterrenrestaurant De Librije als achtergrond groeide dit bij onze HeartFire-concerten haast per ongeluk uit tot een serieus concept.

High Chai Tea House HeartFire.nl Concerts

Praktische Informatie

Anna Fernhout :: Al Lang Genoeg :: 11 Mei 2024 Live @De Duif Amsterdam

Support Opening door Sofie Porro.

Datum

11 mei 2024

Locatie

De Duif, Prinsengracht 756, 1017 LH Amsterdam

Tijd

Er zijn twee onderdelen voor deze dag:

  • 14.30 (tot 17.00 uur) Stembevrijding (deuren gaan open om 13.30 uur)
  • 19.30 Concert (deuren gaan open om 18.30)

We verkopen losse tickets voor beide onderdelen, maar er zijn ook combi-tickets beschikbaar. De tijd tussen de Stembevrijding en start van het Concert gebruiken we om op te bouwen voor het concert. Wanneer je naar beide onderdelen komt, dan kan je buiten even van de stad Amsterdam genieten door bijvoorbeeld een wandeling te maken.

Tickets

Ticketverkoop is gestart, hier. Tickets zijn beschikbaar via onze ticketing partner Eventbrite, hier. Volg ons op Eventbrite zodat je op de hoogte blijft wanneer we nieuwe event publiceren, hier. Zie ook onze event pagina voor andere concerten die we organiseren.

Hoe er te komen

De Duif ligt op 15 minuten met het openbaar vervoer vanaf Amsterdam Centraal Station. Parkeren in de buurt is niet eenvoudig en niet aan te raden. Wij adviseren om met het openbaar vervoer te komen of de fiets te gebruiken. Maak gebruik van Park & ​​Ride faciliteiten als je met de auto naar Amsterdam komt. Bekijk hier het gebruik van het openbaar vervoer om uw reis te plannen. Bekijk hier de routebeschrijving om naar De Duif te komen.

Parkeergarages

Er zijn twee parkeer garages in de omgeving:

Facebook Event

Updates kan je ook vinden in het event op Facebook, hier.

Join the HeartFire Community

Sluit je aan bij onze groeiende community en blijf op de hoogte van onze evenementen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like onze HeartFire-pagina op Facebook en/of Instagram. Volg ons op Eventbrite en blijf op de hoogte wanneer we nieuwe evenementen publiceren. Je kunt ons ook volgen op Spotify en luisteren naar de afspeellijsten die we maken.

Anna Fernhout 11 mei Live @De Duif Amsterdam HeartFire.nl
foto: ©Kamerich & Budwilowitz