Events

Anna Fernhout in concert @Vrijburg Amsterdam 11 september 2021

Anna Fernhout in Concert 11 september 2021 Vrijburg HeartFire.nl photo THIS IS ME - Mark van Welzenis
Join Us
  • Date: 11 september 2021
  • Time: 20:00
  • Location: Vrijburg, Diepenbrockstraat 46, 1077 WE Amsterdam
  • Venue: Anna Fernhout in Concert @Vrijburg Amsterdam

Anna Fernhout in concert @Vrijburg Amsterdam 11 september 2021

Haast je niet, Vier het leven, een intiem concert met Anna Fernhout begeleid door Terence Samson (percussie), Isabel Watson (viool) & Gil Lopez (gitaar). Dit concert is een co-creatie tussen HeartFire en het Centrum voor Stembevrijding Nederland en is het verplaatste concert (vanwege Covid maatregelen) van 7 november 2020. Op 11 september verschijnt haar nieuwe release Haast je niet, Vier het leven. Het wordt dus een speciale avond, wees welkom! Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar, hier.

Anna Fernhout in Concert 11 september 2021 Vrijburg HeartFire.nl photo THIS IS ME - Mark van WelzenisAnna Fernhout schrijft Nederlandstalige liedjes over het reilen en zeilen van ons mens zijn. Haar teksten en uitstraling zijn direct en open. In haar liedjes hoor je het verlangen naar ‘echt’ mens zijn, zonder masker, met een open hart, vol moed en niet weg schuwend van angst. Met het weten dat we elkaar vinden in kwetsbaarheid en openheid, niet in het doen alsof en onszelf hooghouden. Tijdens haar concerten creëert ze een sfeer van samenzijn in openheid, lichtheid en humor. Zodat je aan het einde van de avond hopelijk naar huis gaat met een gevoel van ‘ach, ik ben toch helemaal goed zoals ik ben, met al m’n eigenheid’.

Als stembevrijder weet ze hoe samen zingen een manier is om ons verbonden te voelen, met onszelf, met elkaar en met het leven. Vandaar dat samen zingen een vast ingrediënt is tijdens haar optredens.

Op 11 september 2021 is de release van Anna haar 2e EP Haast je niet, Vier het leven. Ze viert deze geboorte door een HeartFire concert te geven in Vrijburg (Amsterdam). 11 september staat deze EP online op alle muziek streamingsdiensten. Haar eerste EP Alles in mij doet er toe lanceerde zij in januari 2020. Door het coronatijdperk kwam er niet veel van spelen. Het concert zal dan ook een combinatie zijn van haar nieuwe muziek, haar 1e EP en nog niet uitgebrachte muziek.

Ze heeft zich omringd door een aantal prachtige muzikanten. Te beginnen bij Isabel Watson, eveneens stembevrijder, met haar vioolmuziek die raakt en ontroerd. Dan is er Terence Samson, met zijn arsenaal aan percussie-instrumenten om steeds weer een fantastische sfeer te creëren. Nieuw in de band is Gil Lopez. Gil speelt gitaar, zingt en (!) heeft de EP Haast je niet, Vier het leven opgenomen in zijn studio.

Laat je op deze avond meenemen door een sfeer van verdieping, humor, directheid en lichtheid in een bedding van liedjes en muziek die je hart raken en je hoofd (hopelijk) doet verstillen. Het is geen standaard concert waarbij je gaat zitten en alleen maar luistert. Anna gebruikt haar muziek om een ruimte te creëren waarin we samen kunnen zijn, allemaal in onze eigenheid en in contact met onszelf en wat er in ons leeft.

Tickets

Over Anna Fernhout

Anna Fernhout in Concert 11 september 2021 Vrijburg HeartFire.nl photo THIS IS ME - Mark van WelzenisHaar muziek gaat over dat elke ervaring er toe doet in ons, van de prachtige tot aan de pijnlijke. De muziek zal zich afwisselen met stilte en met verhalen van Anna over de betekenis van een bepaald lied. Anna zingt over thema’s als vallen en opstaan, donker en licht, vreugde en kracht en verdriet en angst. Kortom: over het contrast in de menselijke ervaringen. Juist met het idee: alles wat we kunnen omarmen in onszelf kunnen we verzachten, en waar we verzachten winnen we aan kracht.

meer info: annafernhout.nl

Praktische informatie

Anna Fernhout in Concert @Vrijburg Amsterdam

Datum
11 september 2021

Locatie
Vrijburg, Diepenbrockstraat 46, 1077 WE Amsterdam

Time
20.00 – 21.30 (deuren open 19.30)

Tickets
Kaartverkoop is gestart, hier. Vanwege de richtlijnen van het RIVM zijn er maximaal 100 tickets beschikbaar.

✧ COVID-19
Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk om 1,5 meter afstand te houden. Iedereen heeft een vaste zitplaats. Vooraf reserveren is noodzakelijk, in de voorverkoop kan je een ticket kopen. Blijf thuis bij griepverschijnselen.

Bereikbaarheid
Vrijburg is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf het Centraal Station met tram 5 of 24 (halte Stadionweg), vanaf station Zuid met tram 5, vanaf de NS-stations Amstel en Zuid met bus 65 (halte Stadionweg). Er zijn ook voldoende parkeermogelijkheden in de omgeving (gratis parkeren op zondag en na 21:00).

Facebook
Kijk voor meer informatie en updates in het event op Facebook, hier.

HeartFire Newsletter
Want to stay informed about our HeartFire events? Subscribe to our newsletter, like our HeartFire page on Facebook or on Instagram.